Odgovor Hugo Bosa u februaru

Bez autora
Jan 23 2011

Poseta predstavnika nemačke firme Hugo Bos Industriji odeće Prvi maj i razgovori sa rukovodstvom pirotske konfekcije su završeni, ali se još uvek ne saopštavaju detalji razgovora i mogući modeli saradnje. Kako ističu u Prvom maju i opštini Pirot, važno je da je ova čuvena nemačka firma pokazala spremnost za saradnju sa pirotskom konfekcijskom kućom. Najbitnije je što su tokom boravka u Pirotu predstavnici ove nemačke firme izrazili spremnost da rade u Prvom maju. Naravno da će biti zadovoljni ako dođe do dogovora, ali tek sledi izveštaj njihove tehničke komisije koja se bavila detaljima kolika su ulaganja potrebna u hale i koji bi bili modaliteti saradnje. Razgovori na najvišem nivou će biti vođeni u Ministarstvu ekonomije. Do sredine februara bi trebalo da se zna da li će doći do saradnje i u kom obliku.

Odgovor Hugo Bosa u februaruPoseta predstavnika nemačke firme Hugo Bos Industriji odeće Prvi maj i razgovori sa rukovodstvom pirotske konfekcije su završeni, ali se još uvek ne saopštavaju detalji razgovora i mogući modeli saradnje.

Kako ističu u Prvom maju i opštini Pirot, važno je da je ova čuvena nemačka firma pokazala spremnost za saradnju sa pirotskom konfekcijskom kućom.

- Najbitnije je što su tokom boravka u Pirotu predstavnici ove nemačke firme izrazili spremnost da rade u Prvom maju. Naravno da ćemo biti zadovoljni ako dođe do dogovora, ali tek sledi izveštaj njihove tehničke komisije koja se bavila detaljima kolika su ulaganja potrebna u hale i koji bi bili modaliteti saradnje - kaže predsednik opštine Pirot Vladan Vasić.

Vasić ističe da će razgovori na najvišem nivou biti vođeni u Ministarstvu ekonomije. „Do sredine februara bi trebalo da se zna da li će doći do saradnje i u kom obliku“, dodaje Vasić.

Direktor Prvog maja Veljko Krstić kaže je delegacija Hugo Bosa na najvišem nivou boravila tri dana u Prvom maju.

- Sagledali su sve naše kapacitete i pokazali interesovanje za saradnju. Možemo da kažemo da su vrata saradnje sa Hugo Bosom otvorena. Da li će to biti strateško partnerstvo o kome se pričalo ili zakup kapaciteta, nije još dogovoreno, ali se nadam da će iz ove priče izaći nešto što je veoma važno, a to je da će Prvi maj imati perspektivu. U našoj fabrici kapaciteti su uposleni 100 odsto - kaže Krstić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik